skip to Main Content

Albert Schweizer prijs zoekt jonge zorgprofessionals met slim idee voor betere Afrikaanse gezondheidszorg

Ben jij vindingrijk en ondernemend? Heb jij een passie voor gezondheid, innovatie en Afrika? Een eenvoudig, slim idee dat praktisch uitvoerbaar is en een wereld van verschil kan maken voor de gezondheid van mensen in Afrika? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Schrijf je dan voor 19 juli in voor de Albert Schweizer Prijs.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) stimuleert young professionals in de zorgsector hun kennis in te zetten voor het welzijn van de Afrikaanse samenleving. Samen met de AFAS Foundation biedt het NSAF startsubsidies voor het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. De hoofdprijs is een kickstart van € 7.000. Naast de hoofdprijs maken jongeren kans op de publieksprijs van € 2.000.

Met de prijs geeft het NASF al tien jaar slimme en innovatieve ideeën een vliegende start om de gezondheidszorg in Sub-Sahara-Afrika te verbeteren. Zo zijn eerder tal van initiatieven ingediend en gerealiseerd die de zorg in Afrika verbeteren. Zoals een 3D-printer die in Sierra Leone betaalbare protheses in huidskleur maakt waardoor Afrikanen die door de burgeroorlog een ledemaat verloren weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het winnende initiatief van 2021 was een innovatieve aanpak voor rehabilitatie van verslaafde jongeren in Malawi. Door intensieve coaching en ‘doe’ therapie zoals tuinieren, sporten en het verzorgen van dieren leren ex-verslaafden zich staande te houden in het normale leven zonder terug te vallen in hun verslavingsgedrag.

Wie kan meedoen?

Nederlandse studerende jongeren of young professionals tussen de 18 en 35 jaar met een medische, technische of andere opleiding (MBO, HBO of universitair niveau) met slimme ideeën hoe de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren, kunnen deelnemen aan de prijs door hun project in te sturen via www.nasf.nl. Het gaat om een nieuw of startend project gericht op het welzijn van gemeenschappen in Sub-Sahara Afrika. Het plan verbetert de gezondheid of gezondheidszorg in brede zin en heeft aantoonbaar draagvlak onder de voornaamste belanghebbenden. Ook moet het een duurzaam karakter hebben en vernieuwend zijn en geschikt voor opschaling.

Meer informatie en inschrijven?

Kan je vinden op www.nasf.nl. Inschrijven kan tot en met dinsdag 19 juli 2022. De prijsuitreiking is op 8 oktober 2022.