skip to Main Content

Congres voor (bijna) startende basisartsen op 10 april

Wist Diederik Gommers toen hij aan geneeskunde begon, dat hij dertig jaar later een IC-afdeling zou leiden? En had Marcel Levi ooit gedacht dat hij tijdens een pandemie een aantal ziekenhuizen in Londen zou aansturen? Beide artsen vertellen uitgebreid over hun loopbaankeuzes tijdens het digitale basisartsencongres Van Co tot Pro op zaterdagochtend 10 april. Het congres is speciaal bedoeld voor geneeskundestudenten die bijna of net klaar zijn met hun opleiding en voor startende anios en arts-onderzoekers.

De LAD en De Jonge Specialist organiseren het congres samen om startende basisartsen zoveel mogelijk handvatten te geven om hun artsenloopbaan goed in te richten: hoe bepaal je voor welk specialisme je gaat? Hoe zorg je dat je die felbegeerde opleidingsplek bemachtigt? Heeft promoveren zin? En hoe houd je tijd voor jezelf en voor reflectie? Gommers en Levi vertellen uitgebreid welke keuzes zij hebben gemaakt en hoe dat heeft uitgepakt. Deelnemers krijgen uiteraard ook de gelegenheid om vragen aan beide artsen te stellen.

Workshops

Naast de ervaringsverhalen van Gommers en Levi kunnen de deelnemers twee workshops naar keuze volgen uit een aanbod van in totaal zestien workshops. Zo zijn er workshops over hoe je vitaal blijft tijdens je loopbaan, hoe je je optimaal voorbereidt op een nachtdienst, over online solliciteren, het aangaan van je eerste arbeidscontract, medisch leiderschap en over promoveren.

Het congres duurt van 09.45 uur tot 13.00 uur en vindt volledig online plaats. Startende basisartsen die lid zijn van de LAD en/of De Jonge Specialist betalen 20 euro voor een ticket; niet-leden 50 euro.

Programma en aanmelden

Meer informatie over het programma is te vinden op https://basisartsencongres.yellenge.nl. Via deze website kun je je ook aanmelden.