skip to Main Content

Basisartsencongres ‘Van Co tot Pro’ op 7 maart 2020

 

Op zaterdag 7 maart organiseren de LAD en De Jonge Specialist het basisartsencongres ‘Van Co tot Pro!’. Het congres is expliciet bedoeld voor startende basisartsen, die vaak voor tal van keuzemomenten staan: ga je in opleiding, word je eerst anios of wil je promoveren? Over deze en andere onderwerpen kunnen deelnemers tal van workshops volgen.

De LAD en De Jonge Specialist (DJS) hebben besloten zich vanaf 2020 explicieter te richten op startende basisartsen. De Jonge Specialist, die zich van oudsher op anios en aios richt, heeft het lidmaatschap ook voor startende basisartsen opengesteld – ongeacht voor welk specialisme zij later kiezen. Samen hebben de LAD en DJS een aantrekkelijk tweejarig starterslidmaatschap ontwikkeld voor geneeskundestudenten die tijdens hun studie lid zijn geweest van De Geneeskundestudent/LAD. Zodra zij afstuderen, krijgen ze het aanbod voor een tweejarig LAD/DJS-lidmaatschap, waarbij ze in het eerste jaar gratis lid zijn en in het tweede jaar slechts 147,66 euro betalen (incl. de KNMG-afdracht). Ze kunnen tijdens deze twee jaar van alle LAD- en DJS-voordelen gebruikmaken, zoals de roostercheck, juridische ondersteuning, de gratis aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering en het trainingsaanbod vanuit de DJS Academie.

Programma

Om de samenwerking en activiteiten voor basisartsen te markeren, organiseren de LAD en DJS op 7 maart het basisartsencongres ‘Van Co tot Pro’, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de KNMG. Tijdens het congres kunnen deelnemers drie workshops naar keuze volgen uit een aanbod van in totaal zo’n 12 workshops. De workshops gaan over niet-medische competenties en loopbaanonderwerpen: wat is bijvoorbeeld de zin en onzin van promoveren? Hoe kun je je online profileren op social media? Hoe zorg je voor een rustmoment in je drukke bestaan? Wat zijn de voor- en nadelen van het werken als anios? Naast de workshops nemen Kèren Zaccai (voorzitter DJS) en Suzanne Booij (voorzitter LAD) de deelnemers ’s ochtends mee in de dilemma’s die komen kijken bij het kiezen van een specialisme: hoe weet je wat voor arts je wilt worden? Wat zijn do’s en don’ts als je gaat solliciteren voor een opleidingsplaats? Daarnaast is er een informatiemarkt waar organisaties staan die basisartsen kunnen helpen bij de start van hun artsenloopbaan.

Praktische informatie

Een ticket voor het congres kost slechts 35 euro (inclusief lunch en borrel) voor startende basisartsen die lid zijn/worden van de LAD/De Jonge Specialist. Voor niet-leden kost een ticket 65 euro. Het congres vindt plaats op zaterdag 7 maart van 09.00 tot 17.00 uur bij Hotel Van der Valk in Breukelen (Stationsweg 91 in Breukelen), direct naast de A2 en ook per OV goed bereikbaar.

Lees meer over het programma op de speciale eventwebsite.