skip to Main Content

Christiaan Keijzer benoemd tot erelid LAD

 

Het kwam voor hem als een grote verrassing, die hij “echt niet had zien aankomen”. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de LAD werd Christiaan Keijzer op 14 februari tijdens zijn afscheidssymposium benoemd tot erelid; een titel die vóór zijn benoeming aan slechts drie mensen was voorbehouden.

Christiaan Keijzer vertrok op 1 januari 2019 als voorzitter van de LAD, maar nam op 14 februari ‘officieel’ afscheid van leden en stakeholders waarmee hij de afgelopen jaren veel heeft samengewerkt. Keijzer wilde het liefst zelf niet in de belangstelling staan, en daarom ging zijn afscheid gepaard met een inhoudelijk symposium.

Op het verkeerde been

De aanwezigen waren in de veronderstelling dat het symposium zou worden afgetrapt met een paneldiscussie. Al snel bleek dat ze op het verkeerde been waren gezet, toen de paneldisussieleider wel érg veel ‘leiderschapsclichés’ aanhaalde en een aantal deelnemers uit de zaal stevig aan de tand voelde. Wat bleek: in de zaal zaten ‘nep-dokters’ die hun ongezouten mening gaven over typische LAD-thema’s, zoals de positionering van artsen, 24-uursdiensten, de vanzelfsprekende overwerkcultuur in artsenland en de hiërarchie tussen artsen binnen en buiten het ziekenhuis. De paneldiscussie ontaardde in een komische theatervoorstelling over serieuze thema’s.

Na deze opening nam filosoof en TED-speaker Ruud Veltenaar de zaal mee naar de toekomst onder de noemer ‘Shift happens’. In een drie kwartier durend betoog schetste hij hoe snel de wereld (zowel binnen de zorg als daarbuiten) verandert én wat dat betekent voor het artsenvak.

Erelid

Na afloop van het inhoudelijke programma spraken Ruud van Gilst (bestuurslid Federatie Medisch Specialisten) en Jurriaan Penders (bestuurslid LAD) Christiaan Keijzer kort toe, waarbij Penders de eer had om Christiaan tot erelid te benoemen. “We hebben het er binnen het bestuur uitgebreid over gehad hoe we Christiaan het beste konden bedanken en eigenlijk is er maar één manier die recht doet aan wat hij voor de LAD heeft gedaan: het erelidmaatschap”, aldus Penders, die in zijn toespraak onder meer verwees naar de verbindende rol die Keijzer speelde in de samenwerking met andere verenigingen, de ledengroei (van 13.000 naar 35.000 leden), het op de kaart zetten van de positionering van artsen en gezond & veilig werken.

.

Christiaan Keijzer ontvangt de ‘penning’
voor het erelidmaatschap van Jurriaan Penders