skip to Main Content

Inschrijving DJS Congres geopend

De Jonge Specialist, de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en VvAA organiseren op vrijdagochtend 1 oktober het DJS Congres onder de noemer ‘professie met passie’. Het DJS Congres is het enige discipline overstijgende congres voor aios, anios en arts-onderzoekers, en vindt dit jaar online plaats.

Stel zelf je programma samen

Tijdens het DJS Congres kunnen deelnemers zelf hun programma samenstellen en drie workshops naar keuze volgen uit een aanbod van in totaal 15 verschillende keuzesessies. De sessies gaan over zaken die tijdens de medisch-specialistische vervolgopleiding niet aan bod komen, zoals medisch leiderschap, financiële geldstromen in de zorg, onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en omgaan met klachten van patiënten. Iedere workshop duurt 40 minuten.

Opleidingsprijs

Daarnaast wordt tijdens het congres de Opleidingsprijs 2021 uitgereikt aan de beste opleider van Nederland. De afgelopen tijd konden aios hun opleider hiervoor aanmelden. In totaal werden 30 opleiders voorgedragen. Een vakjury, bestaande uit anesthesioloog Christaan Keijzer (beste Opleider van 2019), neuroloog Suzanne Booij (voorzitter LAD) en aios cardiologie Anne Koppelaar (bestuurslid De Jonge Specialist) heeft hieruit drie opleiders genomineerd. Dat zijn Rinus Knegtering (opleider psychiatrie bij Lentis GGZ), Ilse van Nes (opleider revalidatiegeneeskunde in de Sint Maartenskliniek) en Selma Lavrijsen (opleider kindergeneeskunde in het Catharina Ziekenhuis). Wil je meer weten over het juryoordeel over deze drie dokters? Lees dan meer via deze link. Deelnemers aan het congres bepalen wie van de drie de prijs wint. Ze kunnen hun stem uitbrengen bij aanmelding.

Inschrijven

Het DJS Congres duurt van 09.30 tot 13.00 uur en vindt online plaats. Op de congreswebsite is meer informatie te vinden over het programma.

De inschrijving is geopend, dus je kunt je op deze site ook aanmelden. Leden van De Jonge Specialist/LAD betalen 30 euro. Wie nog geen lid is, kan bij het aanmelden meteen lid worden en betaalt dan ook 30 euro. Wie geen lid is/wordt, betaalt 65 euro.