skip to Main Content

Gezocht: ambitieuze geneeskundestudenten voor DG-bestuur

 

Ben je geneeskundestudent en wil je op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent (DG), de belangenorganisatie van ruim 15.000 geneeskundestudenten. Er zijn maar liefst zes bestuursfuncties vacant.

Als algemeen bestuurslid vorm jij dé schakel tussen alles wat er op jouw faculteit gebeurt en DG. Je vertegenwoordigt jouw faculteit binnen het bestuur van DG, en ook andersom. Verder draag je de standpunten van DG ook uit op andere momenten, bijvoorbeeld op congressen. Je houdt je actief bezig met één portefeuille, zoals gezond en veilig werken, beroepskeuze of promoveren. Naast je rol als algemeen bestuurslid kun je ook zitting nemen in de schrijversclub (die stukken schrijft voor onder andere het magazine Arts in Spe) of in KNMG-brede werkgroepen met thema’s als ethiek, euthanasie of preventie.

Welke functies zijn vacant?

Er zijn op dit moment zes vacatures (vanwege het verstrijken van de zittingstermijn van de huidige bestuursleden):

  • algemeen bestuurslid Groningen (2x)
  • algemeen bestuurslid Utrecht
  • algemeen bestuurslid Nijmegen
  • algemeen bestuurslid Amsterdam, UvA (2x)

Hoeveel tijd kost het je?

Als bestuurslid ben je zo’n 8 tot 10 uur per week kwijt, maar daar krijg je veel voor terug: je kunt meedenken over belangrijke onderwerpen die ertoe doen, hebt toegang tot het brede netwerk van DG en doet bestuurlijke ervaring op waar je de rest van je loopbaan wat aan hebt. Het DG-bestuur vergadert één keer per drie weken in Utrecht en organiseert twee keer per jaar een gezamenlijk weekend.

Over De Geneeskundestudent

DG maakt zich hard voor de belangen van alle geneeskundestudenten en is ook een van de federatiepartners van de KNMG. Geneeskundestudenten kunnen gratis lid worden van DG; op het moment dat ze coschappen lopen, worden ze ook gratis lid van de LAD en kunnen ze van alle LAD-lidmaatschapsvoordelen profiteren, zoals het gratis laten checken van een arbeidscontract als je gaat werken na je studie. Ken je een geneeskundestudent die nog geen lid is? Attendeer hem of haar er dan op dat het lidmaatschap van De Geneeskundestudent volledig gratis is!

Enthousiast?

Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk dinsdag 21 mei 2019 naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 en 4 juni in Utrecht. Meer informatie over de bestuursfunctie vind je op de website van DG.

Wil je ons helpen bestuursleden te selecteren?

DG vindt het belangrijk dat geneeskundestudenten inspraak hebben bij het kiezen van bestuursleden. Wil je geen bestuurslid worden, maar wel plaatsnemen in de selectiecommissie? Ook dan kun je je bij DG aanmelden. In de selectiecommissie heb je de unieke ervaring om aan de andere kant van de tafel te zitten en mee te maken hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat. Als je wilt deelnemen in de selectiecommissie, stuur dan uiterlijk 15 mei een mail naar info@degeneeskundestudent.nl. Houd rekening met een Skypevergadering van 1,5 à 2 uur die op 27, 28 of 29 mei plaatsvindt en reserveer 3 en 4 juni in je agenda voor de sollicitatiegesprekken.