skip to Main Content

Genomineerden ‘Beste opleider 2019’ bekend

 

De drie medisch specialisten die kans maken op de Opleidingsprijs 2019 zijn bekend. Internist Joost van Esser (Amphia Ziekenhuis), anesthesioloog Christiaan Keijzer (Radboudumc) en cardioloog Anho Liem (Franciscus Gasthuis) verdienen volgens hun aios de titel ‘Beste opleider van het jaar’.

De Jonge Specialist (DJS) organiseert jaarlijks de Opleidingsprijs, waarvoor aios hun opleider kunnen nomineren. Dit jaar ontving de belangenbehartiger van a(n)ios een record aantal inzendingen, die werden beoordeeld door een jury, bestaande uit patholoog Elisabeth Bloemena (beste opleider van 2018), uroloog Michael van Balken (winnaar 2017) en DJS-bestuursleden Kèren Zaccai (aios urologie) en Fardou Heida (aios gynaecologie). Volgens hen voldoen de drie genomineerden op alle fronten aan de kenmerken voor ‘beste opleider’. Ook als het gaat om ‘Fit to perform’, het thema van het jaarlijkse DJS Congres dat op 27 september plaatsvindt en waar de deelnemers kiezen wie er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat. De LAD, Federatie Medisch Specialisten en VvAA organiseren dit jaarlijkse congres voor a(n)ios mede en organiseren tijdens de dag diverse workshops.

Wat zeggen aios over hun opleiders?

  • Joost van Esser is door aios beschreven als een betrokken en bevlogen opleider met veel oog voor het welzijn van aios. Niet alleen in het ziekenhuis maar ook op persoonlijk vlak, passend bij het thema Fit to perform. Hij weet veel over de achtergronden van zijn aios en zet zijn eigen netwerk in om hun opleidingswensen te kunnen verwezenlijken. Hij motiveert aios bovendien om over de grenzen van hun eigen vakgebied heen te kijken.
  • Ook Christiaan Keijzer, opleider van 60 aios en voormalig LAD-voorzitter, is door zijn aios als bevlogen en betrokken bestempeld. Hij heeft het dienstensysteem binnen de afdeling op de schop genomen om aios te ontlasten en taken teruggegeven aan de staf om zo de opleiding te beschermen. Keijzer vindt het belangrijk aios te behoeden voor stilstand en achteruitgang. Volgens de aios roept hij hen regelmatig een halt toe, zodat ze kunnen opladen en fit blijven. Hij is hierin streng, maar rechtvaardig en heeft het vermogen aios vrij te laten om zich te ontwikkelen in de gekozen route.
  • De laatste genomineerde tot slot, Anho Liem, is volgens zijn aios makkelijk benaderbaar en zeer bevlogen. Hij kent, ook al heeft hij een grote aios-groep (37), iedere aios persoonlijk. Aios voelen zich gekend en gehoord. Liem geeft hen allemaal een persoonsgerichte begeleiding, met oog voor hun sterke en zwakke punten en een goede werk-privébalans, zodat ze Fit to perform blijven. Liem geeft nog wekelijks zelf onderwijs en maakt daarnaast van elke overdracht een onderwijsmoment.

Winnaar op 27 september bekend

De drie genomineerden worden op 27 september tijdens het DJS Congres gepresenteerd door de aios-groepen, waarna alle deelnemers mogen stemmen op hun favoriet. Kijk voor meer informatie op www.dejongespecialist.nl/djscongres.