skip to Main Content

Jurriaan Penders benoemd tot LAD-bestuurslid

 

De ledenraad van de LAD heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Jurriaan Penders tot algemeen bestuurslid van de LAD. Penders, van huis uit bedrijfsarts, volgt daarmee per direct Cisca Koning-van den Berg op, die de functie vanwege persoonlijke redenen heeft moeten neerleggen.

De afgelopen tijd konden LAD-leden zich kandidaat stellen voor de vacante bestuurszetel. De kandidaten zijn voor een gesprek bij de benoemingscommissie uitgenodigd, die bestond uit bestuurslid Janneke de Wal en ledenraadsleden Dianne Bosch en Bertil Mommers. Directeur Caroline van den Brekel woonde de gesprekken als adviseur bij.

Over Jurriaan Penders

Penders (1976) is werkzaam als Hoofd Arbodienst en bedrijfsarts in het AMC. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de interne Arbodienst van het AMC en UvA. Hij werkt nog één dag per week uitvoerend als bedrijfsarts.Penders is onder meer voorgedragen vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij tussen 2012 en 2017 voorzitter van de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde) en bestuurslid van de KNMG. Daarnaast heeft hij een duidelijke affiniteit met het werkterrein van de LAD, vooral op het terrein van gezond en veilig werken. “Ik vind het werk van de LAD belangrijk, omdat de LAD zich inzet voor het goed functioneren van artsen en voor goede arbeidsomstandigheden. Ik ben ervan overtuigd dat gezonde dokters gezonde(re) patiënten hebben. Vanuit mijn expertise wil ik daarom graag een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de LAD.”

Samenstelling LAD-bestuur

Volgens de benoemingscommissie past Penders goed in het bestuursteam, vanwege zijn brede kennis over en strategische kijk op ontwikkelingen in de gezondheidszorg en zijn inbreng vanuit het sociaal geneeskundige domein.De ledenraad heeft op 22 juni met zijn benoeming ingestemd. Het LAD-bestuur bestaat daarmee uit Christiaan Keijzer (voorzitter), Donné Pans (financieel bestuurslid), Janneke de Wal (algemeen bestuurslid) en Jurriaan Penders (algemeen bestuurslid).