skip to Main Content

LAD 75 jaar: meld je aan voor het slotcongres op 17 april 2024

De werkdruk in de zorg is hoog. Administratieve regeldruk staat je tijd met de patiënt/cliënt in de weg. Ruimte om na te denken hoe het anders of beter kan is er niet altijd. Hoe zorg je dat je jezelf in een dynamisch maar ook complex zorglandschap niet voorbij rent en dat werken in de zorg leuk blijft? En niet onbelangrijk: hoe neem je daarin de regie? Over die vragen maakte de LAD in het kader van haar 75-jarig bestaan een ‘ledenreis’. Die reis begon op 14 juni 2023 met een startcongres en werd vervolgd met regiobijeenkomsten. Op woensdagmiddag 17 april 2024 sluiten we af met een congres in Amersfoort. Dit congres levert 3 accreditatiepunten op.

Wie jarig is, trakteert. Daarom bieden we deze bijeenkomstenreeks gratis aan.

 

–> Meld je aan

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Slotcongres 17 april

13.00-17.00 uur
De Rijtuigenloods, Amersfoort

Programma


Keynote: Veerle Smit
Think big, start small: dat is het motto van Veerle Smit. Als geneeskundestudent richtte ze samen met Romée Snijders Compendium Geneeskunde op, dat uitgroeide tot een medische bestseller in binnen- en buitenland. Daarnaast zet ze zich in voor een inclusievere zorg en is ze medeoprichter van Stichting Zorgmakers, die zorgprofessionals oproept om uitdagingen in de zorg op een creatieve manier op te lossen.

Pitches
In korte pitches vertellen diverse artsen je wat zij hebben gedaan om iets te veranderen in de zorg. Bijvoorbeeld als het gaat om de werkcultuur, inspraak of innovatie. ‘Pitchers’ zijn onder andere Heleen Snijders (chirurg en oprichter van Nurses Know Better) en Anne de Pagter (kinderarts-hematoloog en initiatiefnemer van coachingsprogramma Challenge & Support).

Inspiratiesessie Arts in Balans
Als zorgprofessional ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij persoonlijke groei, onderlinge samenwerking of de vraag hoe dingen anders kunnen. En dat is precies wat Arts in Balans tijdens deze inspiratiesessie met je gaat doen. Arts in Balans is een initiatief van Maarten Nuver, acute internist en intensivist, en Milou de Graaf, geaccrediteerd leiderschapscoach en organisatiewetenschapper. Zij zijn ervan overtuigd dat je als arts én topprestaties kunt neerzetten (met tijd en aandacht voor de patiënt) én daarnaast ook tijd en energie kan overhouden voor belangrijke dingen naast het werk. Hun doel is om persoonlijke groei van artsen te versnellen, want alleen een arts in balans kan écht goede patiëntenzorg leveren en presteren vanuit vertrouwen en plezier.

–> Meld je aan

  • Je kunt je nog aanmelden voor het slotcongres op 17 april
  • Accreditatie voor het slotcongres: 3 punten
  • Gratis voor LAD-leden en relaties
  • Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden

Presentatie

De presentatie van alle bijeenkomsten is in handen van duizendpoot Nina de la Croix: presentator (o.a. van het Amsterdams Kleinkunst Festival), cabaretière, ‘publieksopwarmer’ (o.a. bij Even tot hier) en auteur. Met humor, maar bovenal met veel enthousiasme wijst ze je graag de weg als het gaat om strategisch, innovatief en vitaal dokteren. Welk pad kies jij?