skip to Main Content

LAD 75 jaar: meld je aan voor ons startcongres en de vervolgbijeenkomsten

De LAD bestaat in 2023 75 jaar. Sinds 1948 is er veel veranderd, maar wat brengt de toekomst in een tijd waarin de houdbaarheid van ons zorgstelsel onder druk staat? Welke verantwoordelijkheid kun je daar als arts in nemen? Wat kan innovatie je brengen? Hoe behouden we jonge en ervaren dokters voor het vak? Kortom: wat brengt de toekomst jou en hoe kun je daar zelf richting aan geven?
Over die vragen willen we tijdens ons jubileumjaar een ‘reis’ maken met onze leden via een reeks bijeenkomsten, te beginnen op woensdag 14 juni, gevolgd door regiobijeenkomsten in het land. In april volgend jaar komt alles van onze ‘reis’ samen in een slotcongres. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan!

Wie jarig is, trakteert. Daarom bieden we deze bijeenkomstenreeks gratis aan voor LAD-leden. Je kunt de hele reeks bijwonen, maar kunt je ook voor een afzonderlijke bijeenkomst aanmelden. Voor alle bijeenkomsten is accreditatie aangevraagd. Zorg dat je erbij bent, zeker op 14 juni!

–> Meld je aan

Startcongres 14 juni, 13.00 - 17.00 uur, De Rijtuigenloods, Amersfoort

Keynote speech: Lucien Engelen
Hij is CEO bij Transform Health, richtte het REshape Center van het Radboudumc op en is tegenwoordig als zorginnovatiestrateeg verbonden aan onder andere het Laurentius Ziekenhuis. Lucien Engelen weet met een prikkelende lezing als geen ander duidelijk te maken wat er de komende jaren op de zorg afkomt (én wat dit voor je werk betekent). Bijvoorbeeld als het gaat over de toenemende zorgvraag en ontwikkelingen in de demografie, technologie en arbeidsmarkt. Met ruim 800.000 volgers is Lucien een van de 100 officiële LinkedIn influencers.

Drie toonaangevende sprekers houden een TED-talk over de volgende thema’s:

  • Innovatie: digitalisering en eHealth gaan snel, maar waar kan innovatie in de zorg écht het verschil maken? Nancy Rademaker, internationaal spreker en gastspreker bij London Business School, vertelt je er meer over.
  • Leiderschap: om te veranderen, is leiderschap nodig. Hoe kunnen artsen ‘strategischer dokteren’? Welke verantwoordelijkheid hebben ze in de maatschappelijke discussie over de houdbaarheid van ons zorgstelsel? Organisatiefuturoloog Arjen Banach zet je aan tot nadenken.
  • Cultuur: hoe creëer je een werkcultuur die veerkracht en vitaliteit stimuleert, zodat we als zorgverleners duurzamer inzetbaar blijven? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor de mensen om je heen? Auteur en KNO-arts Froukje Verdam wil graag met je sparren over dit thema.

Aansluitend aan de TED-talks gaan we nader op deze onderwerpen in tijdens parallelsessies.

Regiobijeenkomsten 4 oktober 2023 en 24 januari 2024 (18.30 – 21.30 uur)

We organiseren twee regiobijeenkomsten. Je kunt kiezen voor de regiobijeenkomst op woensdagavond 4 oktober in Zwolle of voor de regiobijeenkomst op woensdagavond 24 januari 2024 in de omgeving Eindhoven. Tijdens de regiobijeenkomsten krijg je een korte samenvatting van het startcongres en gaan we vervolgens samen met de sprekers van de TED-talks de diepte in over de thema’s innovatie, leiderschap en cultuur.

Slotcongres 17 april 2024, 13.00 - 17.00 uur, De Rijtuigenloods, Amersfoort

Op woensdagmiddag 17 april volgend jaar presenteren we alle bevindingen tijdens een slotcongres.

–> Meld je aan

  • Je kunt je aanmelden voor de gehele reeks (startcongres op 14 juni, regiobijeenkomst + slotcongres) of voor alle afzonderlijke bijeenkomsten
  • Accreditatie is aangevraagd
  • Gratis voor LAD-leden
  • Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden

Presentatie

De presentatie van alle bijeenkomsten is in handen van duizendpoot Nina de la Croix: presentator (o.a. van het Amsterdams Kleinkunst Festival), cabaretière, ‘publieksopwarmer’ (o.a. bij Even tot hier) en auteur. Met humor, maar bovenal met veel enthousiasme wijst ze je graag de weg als het gaat om strategisch, innovatief en vitaal dokteren. Welk pad kies jij?