skip to Main Content

LAD bedankt alle ‘actievoerders’ voor een succesvolle actiedag!

Duizenden ziekenhuismedewerkers hebben zich op donderdag 16 maart massaal uitgesproken voor een betere Cao Ziekenhuizen. Artsen, verpleegkundigen, verzorgende en alle andere medewerkers stonden zij aan zij om duidelijk te maken dat er een beter bod moet komen. De LAD is onder de indruk van de actiebereidheid en wil iedereen bedanken die heeft meegedaan: samen hebben alle ziekenhuismedewerkers duidelijk gemaakt dat er een goede cao voor álle werknemers moet komen.

Aan de actiedag deden 64 ziekenhuizen en revalidatie-instellingen mee. In veel ziekenhuizen begon de actiedag met een aftrap in de aankomsthal. De onderhandelaars van de LAD/FBZ waren in een aantal ziekenhuizen aanwezig om daar een praatje te houden, evenals LAD-voorzitter Suzanne Booij. Gedurende de dag vonden tal van ludieke activiteiten plaats. Zo werden tijdens lunchtijd in meerdere ziekenhuizen sit-ins gehouden om duidelijk te maken dat de NVZ ziekenhuismedewerkers laat zitten. Daarnaast vonden diverse ‘protestmarsen’ rondom het ziekenhuis plaats. De actiedag trok veel media-aandacht, zowel landelijk als regionaal, en ook op social media werden berichten met de hashtag #goedecaoisgoedezorg veel gedeeld. Suzanne Booij was ’s middag bij Tijd voor MAX op NPO1 te zien en vertelde daar waarom actievoeren nodig is en wat onze wensen zijn. Bekijk de uitzending terug.

Aanmelden volgende actiedag

Het is nu wachten op een reactie van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), maar intussen is het belangrijk dat we de druk blijven opvoeren. Daarom starten we nu direct weer met de voorbereidingen voor een tweede actiedag medio april. De LAD hoopt dat nog meer zorgprofessionals in algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen daaraan meedoen.
.