skip to Main Content

Nieuw LAD-magazine

 

Huisartsen in gezondheidscentra kunnen sinds vorig jaar via het lokaal overleg huisartsen (LOH) meepraten over de kwaliteit, continuïteit en doelmatigheid van de zorg. In hoeverre zijn die LOH’s intussen van de grond gekomen en wat levert het huisartsen op? “Meer invloed hebben is niet alleen leuk, maar leidt vooral ook tot betere zorg”, zeggen huisartsen Jeske van Hoek en Eva Brandse in het nieuwe LAD-magazine.

In het nieuwe LAD-magazine gaan Van Hoek en Brandse uitgebreid in op hun ervaringen in het LOH van de Zorggroep Almere, waar ze beiden werkzaam zijn. Ze hebben onder andere afspraken gemaakt met hun werkgever over de continuïteit van de zorg, zodat patiënten zoveel mogelijk ‘vaste huisartsen’ hebben. Daarnaast zijn ze bezig met prestatiebeloning. “Het is ontzettend leuk om breder dan alleen je eigen spreekkamer te kijken”, vindt Van Hoek.

De LAD heeft voor huisartsen in gezondheidscentra die in een LOH vertegenwoordigd (willen) zijn, een speciale training ontwikkeld, die onder andere inzoomt op onderhandelingsvaardigheden en de financiering van de huisartsenzorg. De training wordt vanwege de positieve ervaringen dit najaar nog een keer aangeboden, dus houd onze website in de gaten voor de data!

Samenwerking sociale geneeskunde en curatieve zorg

Het nieuwe magazine bevat verder een interview met Jurriaan Penders, die sinds deze zomer algemeen bestuurslid is bij de LAD. Penders is hoofd Arbodienst en bedrijfsarts in het AMC en wil zich onder andere hard maken voor een goede samenwerking tussen de sociale geneeskunde en curatieve zorg. Daarnaast vindt hij het van groot belang dat er meer oog komt voor de ‘secundaire’ kant van de arbeidsvoorwaarden van het artsenvak. “Een hoge werkdruk is nu iets te vanzelfsprekend.”

Meer lezen of nieuwsgierig naar de andere onderwerpen?
Bekijk ons magazine dan nu!