skip to Main Content

LAD-trainingen in 2021

Vanwege de COVID-19 pandemie konden onze positioneringstrainingen het afgelopen jaar diverse keren niet doorgaan. We hopen dat u er in 2021 wél volop gebruik van kunt maken. De trainingsdata voor zowel ‘Beter in beeld’ als ‘Beter in onderhandelen’ zijn intussen bekend.

De afgelopen jaren volgden heel wat artsen en zorgprofessionals de LAD-training ‘Beter in beeld’ en/of de verdiepingstraining ‘Beter in onderhandelen’, die beide draaien om de vraag hoe u uw invloedssfeer in uw werk kunt vergroten; of dat nou in de relatie arts-patiënt, arts-collega of arts-leidinggevende is. Vanwege het succes worden beide trainingen in 2021 ook weer aangeboden tegen een aantrekkelijk LAD-tarief. De inschrijving start in januari, dus houd onze site en nieuwsbrief in de gaten of mail ons nu vast (bureau@lad.nl) als u zich vast wilt ‘voorinschrijven’ voor een bepaalde datum. In verband met de COVID-19 maatregelen zijn we nog bezig met het vinden van een geschikte locatie, maar dat zal in ieder geval in de omgeving Utrecht. Vanwege het oefenen in rollenspellen vinden beide trainingen sowieso fysiek (en dus niet online) plaats.

Beter in beeld

Hoe krijgt u uw collega’s mee bij een voorstel om anders te roosteren? Hoe zorgt u dat uw raad van bestuur u bij strategische beslissingen betrekt? Dat soort vraagstukken vormt de basis voor de training ‘Beter in beeld’, die de LAD al sinds 2013 samen met VvAA aanbiedt en die gemiddeld met een 8,5 wordt gewaardeerd. Tijdens de training leert u wat uw kernkwaliteiten zijn en hoe u die kunt inzetten om uw invloedssfeer te vergroten in het contact met uw collega’s, patiënten en bestuurders. De training beslaat één dag en is interactief van opzet. In 2021 vindt de training plaats op de volgende vier data:

  • 12 februari
  • 13 april
  • 23 juni
  • 10 september
  • 2 december

De trainingen worden gegeven door Mascha de Ridder en Remco Heukels.

Beter in onderhandelen

Van leden die de afgelopen jaren ‘Beter in beeld’ hebben gevolgd, krijgen we regelmatig te horen dat ze behoefte hebben aan een verdiepingsslag: hoe maak je je punt met behoud van de relatie en hoe onderhandel je nou effectief? Daarover gaat de training ‘Beter in onderhandelen’, die VvAA als een logisch vervolg op ‘Beter in beeld’ ontwikkelde. U kunt de trainingen ook beide volgen. De training ‘Beter in onderhandelen’ beslaat een dag en als LAD-lid betaalt u een sterk gereduceerd tarief. Tijdens de training gaat u onder andere oefenen in rollenspellen. In 2021 vindt de training plaats op de volgende drie data:

  • 17 februari
  • 21 mei 2021 (Desiree van den Broek)
  • 10 november 2021 (Desiree van den Broek)

De training op 17 februari wordt gegeven door Mascha de Ridder; die op de andere twee data door Desiree van den Broek.