skip to Main Content

LAD-trainingen: verbeter je invloedvaardigheden 

De speciaal voor LAD-leden ontwikkelde trainingen ‘Beter in beeld’ en ‘Beter in onderhandelen’ worden ook in 2022 weer aangeboden. Beide trainingen worden met een 8,5 gewaardeerd. Wil je weten hoe je effectiever invloed kunt uitoefenen of hoe je onderhandelt, bijvoorbeeld met je raad van bestuur? Schrijf je dan snel in!

Een patiënt die van alles eist, een raad van bestuur die niet meegaat in een voorstel van je vakgroep en collega’s die anders tegen gezond roosteren aankijken dan jij: artsen en andere zorgprofessionals zijn zich er lang niet altijd van bewust, maar in de dagelijkse praktijk worden hun invloedvaardigheden best vaak op de proef gesteld. Hoe kun je je invloed laten gelden bij strategische beslissingen? En hoe zorg je dat je een ander overtuigt? Dat zijn vaak geen competenties die artsen tijdens hun opleiding leren, terwijl ze belangrijk zijn om je werk als arts effectief te kunnen uitoefenen.

Beter in beeld

De LAD ontwikkelde daarom in 2013 samen met VvAA de training ‘Beter in beeld’. Tijdens deze training leren deelnemers wat hun kernkwaliteiten zijn en hoe ze die kunnen inzetten om hun invloedssfeer te vergroten in het contact met collega’s, patiënten en bestuurders. ‘Beter in beeld’ beslaat een dag en is interactief van opzet: er wordt veel geoefend met gesimuleerde situaties uit de dagelijkse praktijk. Tijdens de training analyseren de deelnemers hun werkomgeving en eigen functioneren.

Beter in onderhandelen

De afgelopen negen jaar hebben al heel wat LAD-leden de training ‘Beter in beeld’ gevolgd: van aios tot medisch specialisten en van huisartsen tot jeugdartsen en ziekenhuisapothekers. Van de oud-deelnemers kreeg de LAD regelmatig het signaal dat er behoefte was aan een verdiepingsslag: ze wilden zich verder ontwikkelen in onderhandelingsvaardigheden. Dat was vijf jaar geleden aanleiding om de verdiepingstraining ‘Beter in onderhandelen’ te lanceren. Tijdens deze training, die eveneens een dag duurt, leren deelnemers dat onderhandelen meer is dan iemand op inhoud overtuigen. Tijdens de training is de hele dag een acteur aanwezig om casuïstiek live in beeld te brengen.

Wanneer en waar?

  • ‘Beter in beeld’ wordt dit jaar gegeven op dinsdag 17 mei en vrijdag 16 september.
  • ‘Beter in onderhandelen’ vindt plaats op woensdag 22 juni en vrijdag 23 september.

Beide trainingen duren van 09.30 – 17.00 uur en vinden plaats bij NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein (zowel met het OV als de auto goed bereikbaar). De trainingen worden exclusief aangeboden aan LAD-leden voor een speciaal tarief van 450 euro.

Accreditatie (6 punten) is geregeld voor artsen Maatschappij + Gezondheid (alle profielen daarbinnen), artsen voor verstandelijk gehandicapten, bedrijfsartsen, huisartsen, medisch specialisten, SEH-artsen, specialisten ouderengeneeskunde, verslavingsartsen, verzekeringsartsen en ziekenhuisartsen.

Meer weten? Kijk op www.lad.nl/beterinbeeld en/of www.lad.nl/beterinonderhandelen.