skip to Main Content

Lees ons nieuwe magazine!

Carrière maken, nevenfuncties, sporten, een sociaal leven … dokters ‘moeten’ van alles, althans: dat denken ze vaak, merken Maarten Nuver (acute internist) en Milou de Graaf (coach) van Arts in Balans. In het nieuwe LAD-magazine vertellen ze hoe ze artsen helpen meer focus en balans aan te brengen.

Topprestaties leveren én genieten van het leven: daar willen De Graaf en Nuver artsen bij helpen. “De combinatie van het leveren van goede patiëntenzorg en je staande houden in een complexe, dynamische (ziekenhuis)omgeving is veeleisend. Met ambitieus zijn en hard werken is niets mis. Maar als je voor je gevoel altijd maar bezig bent met het voldoen aan de verwachtingen van anderen en de lat steeds hoger legt, lijkt het meer op overleven dan leven.”

De Graaf en Nuver verzorgen als aftrap van het DJS Congres en Basisartsencongres op zaterdag 1 oktober een plenaire sessie en de workshop ‘Druk, druk, druk en andere dingen die je nooit meer zegt na deze workshop’. Aanmelden kan nog!

En verder …

In het magazine wordt verder aandacht besteed aan het LAD-project Gezond en veilig werken, waar groepen artsen uit 19 instellingen intussen aan meewerken. Daarnaast gaan we in op de vraag wat er moet gebeuren om het huisartsenvak aantrekkelijk te houden. Verder interviewden we neuroloog Bas Bloem, die op 5 oktober de Stevinpremie ontvangt. Hij vertelt wat hij met de premie wil doen. “Mijn ultieme doel is dat we de héle wereld van Parkinson afhelpen.”

Nieuwsgierig? Leees ons magazine online!