skip to Main Content

Nieuw LAD-magazine verschenen

In het nieuwe LAD-magazine staan we stil bij het 75-jarig jubileum van de LAD: wat is er in al die jaren bereikt en wat brengt de toekomst? Daarnaast interviewden we Luuk Wouters die doordeweeks als huisarts werkt en in de weekenden clubarts is bij FC Den Bosch. Verder vertellen Veerle Smit en Romée Snijders, initiatiefnemers van het Compendium Geneeskunde, over hun initiatief om medische boeken inclusiever te maken.

In het nieuwe magazine wordt allereerst uitgebreid stilgestaan bij het jubileum van de LAD. Directeur Caroline van den Brekel blikt terug (“Iedere periode had haar eigen thema’s en uitdagingen, maar opvallend genoeg hebben we nog steeds dezelfde speerpunten als 75 jaar geleden”), maar kijkt vooral ook vooruit. De LAD heeft haar 75-jarige jubileum namelijk aangegrepen om een ‘reis’ te maken met onze leden gericht op typische LAD-thema’s van nu: innovatie, cultuur en leiderschap. Op 14 juni vond een startcongres plaats, en op 4 oktober en 24 januari volgen regiobijeenkomsten. Op 17 april volgend jaar is er een groot slotcongres.

Interviews

De juni-editie bevat verder interviews met artsen uit verschillende disciplines. Zo vertelt aios Soeradj Harkisoen in de rubriek ‘LAD-lid in beeld’ waarom hij voor medische microbiologie koos en gaat huisarts Luuk Wouters in op de – in zijn ogen – perfecte combinatie van huisarts en clubarts zijn. Verder bevat dit nummer een reportage over de theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’, die inzicht geeft in de keuzes en dilemma’s waar zorgmedewerkers in de VVT dagelijks mee worden geconfronteerd. We gaan ook in op de student-promovendi in het UMCG die onlangs in hoger beroep hun gelijk hebben gehaald in een zaak over hun arbeidsvoorwaarden. En tot slot zoomen we in op een onderzoek van De Geneeskundestudent, waaruit blijkt dat vier op de vijf geneeskundestudenten te maken krijgen met ongewenst gedrag.

Nieuwsgierig? Bekijk ons magazine online.