skip to Main Content

Win een exemplaar van ‘Wat is er met de dokter gebeurd?’

 

Het beroep van artsen is de afgelopen jaren razendsnel veranderd. Hoe verhoudt de liefde voor het vak zich met de dagelijkse werkdruk, focus op productie en medische vooruitgang? Daarover gaat het boek ‘Wat is er met de dokter gebeurd?’, waarin ruim dertig auteurs vanuit verschillende invalshoeken ingaan op de ‘doctor’s journey’. De LAD mag 15 exemplaren verloten onder haar leden. Interesse? Wees er dan snel bij!

Onder redactie van Baziel van Engelen (neuroloog, filosoof en hoogleraar), Gert Jan van der Wilt (hoogleraar Health Technology Assessment) en Marcel Levi (internist en CEO van het University College London Hospitals) delen ruim 30 auteurs hun ervaringen met en bespiegelingen op de zorg. Het resultaat is een ‘doctor’s journey’; een achtbaan waarbinnen ook strijd plaatsvindt, en niet alleen tegen ziekte. Bij patiënten binden verwachtingen, idealen, hoop en geloof in technologische mogelijkheden de strijd aan met acceptatie en verdriet. Ziekte en beperkingen horen steeds minder thuis in een maakbare wereld vol vooruitstrevende hoogstandjes. Bij dokters strijdt liefde voor het vak met de dagelijkse werkdruk. Economie en geneeskunde hebben een beknellend pact gesloten: zorg is ook ‘productie’, waarin zorgvuldigheid dreigt te worden vervangen door protocollen en beslisbomen die de toon bepalen. Maar waar draait het nu werkelijk om? Dat is de rode draad die de bijdragen in ‘Wat is er met de dokter gebeurd?’ bindt. Zij zetten aan tot nadenken over een toekomstgerichte geneeskunde.

Win een exemplaar!

Met het oog op de feestdagen mag de LAD een aantal exemplaren verloten onder haar leden. Interesse? Stuur dan vóór 22 november een mail naar redactie@lad.nl. Val je niet in de prijzen? Dan is het 288 pagina’s tellende boek (bijvoorbeeld als Sinterklaas- of kerstcadeau!) voor € 35 te koop.

Wat is er met de dokter gebeurd?, uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 9789036821520

Lees meer over dit boek