skip to Main Content

Speciaal voor huisartsen: training ‘Breng uw LOH in beeld’

De LAD biedt op woensdag 30 mei een nieuwe training aan, speciaal voor huisartsen in gezondheidscentra die (willen) deelnemen in een lokaal overleg huisartsen (LOH). De training is ontwikkeld, omdat we van veel huisartsen horen dat het opstarten van het LOH moeizaam verloopt en dat het LOH nog niet overal de bedoelde rol krijgt.

In de nieuwe Arbeidsvoorwaardenregeling Huisartsen in Gezondheidscentra (AHG) is afgesproken dat de invloed van huisartsen wordt vergroot, door hen onder andere verantwoordelijk te maken voor de kwaliteit, continuïteit en doelmatigheid van de zorg. Een van de manieren om dit vorm te geven, is het lokaal overleg huisartsen (LOH), waarbinnen huisartsen met hun bestuur overleggen.

Opzet training

Omdat het LOH nog niet overal goed van de grond komt, heeft de LAD samen met VvAA een training ontwikkeld, om te zorgen dat huisartsen formeel worden betrokken bij strategische beslissingen in hun gezondheidscentrum. De training is gebaseerd op de LAD-verdiepingstraining ‘Beter in onderhandelen’, die vorig jaar is gelanceerd en die met een 8,5 wordt gewaardeerd. Om de training specifiek op LOH-leden toe te spitsen, wordt ingezoomd op de situatie in gezondheidscentra: waarover moet uw werkgever met het LOH in gesprek gaan? Wat zegt de AHG daarover? Hoe is de financiering van gezondheidscentra geregeld? En als u in overleg gaat, hoe zorgt u dan dat u effectief invloed kunt uitoefenen en als serieus gesprekspartner wordt gezien?

Programma en locatie

Interesse? De training vindt plaatst op 30 mei in ’t Hart, Orteliuslaan 750 in Utrecht en duurt van 09.00 tot 15.00 uur. In de ochtend verzorgt Frank Hofstee (consultant in de gezondheidszorg, VvAA) het onderdeel ‘Inzicht in AHG en financiële processen gezondheidscentra’. Aansluitend neemt Remco Heukels (trainer en teamcoach, VvAA) de deelnemers mee in de wereld van onderhandelen. Tijdens dit interactieve gedeelte leert u inzicht te krijgen in uw kerncompetenties en hoe u deze kunt inzetten om uw invloedssfeer te vergroten. Daarnaast gaat u oefenen in onderhandelingsvaardigheden met gerichte casussen. Meerwaarde is dat u ook van collega’s uit andere gezondheidscentra hoort waar zij tegenaan lopen en wat zij al hebben gerealiseerd. Uitwisseling tussen deelnemers onderling staat dan ook centraal gedurende de dag.

Kosten en accreditatie

We kunnen deze training voor een speciaal tarief van slechts 280 euro (incl. btw) aanbieden. Een uitgebreide lunch is inbegrepen. Accreditatie is aangevraagd; de training levert 6 punten op.

Aanmelden

Bent u huisarts en neemt u deel (of gaat u deelnemen) in een LOH? Meld u dan snel aan! Er is plek voor 12 personen. Bij meer belangstelling bieden we de training nog een keer in de zomer aan.