skip to Main Content

STAP-budget stopt, laatste kansen!

Mensen stimuleren om te leren is het doel van het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie), de regeling die vorig jaar werd geïntroduceerd. Na de onderhandelingen rond de voorjaarsbesluitvorming heeft het kabinet besloten de regeling te beëindigen. Vanaf 2024 worden er geen middelen meer beschikbaar gesteld door Het Rijk. Grijp dus je kans nog en vraag op tijd STAP-budget aan.

Op maandag 3 juli,10:00 uur start weer een nieuwe aanvraagperiode. Via de website van het UWV kun je STAP-budget aanvragen. Tip: Voor alle tijdvakken geldt: op=op. Dus wees er op tijd bij, en schrijf je (ruim) van tevoren in voor deelname aan een training of opleiding. Verdere aanvraagperiodes in 2023 zijn: 4 september en 1 november.

Wat is STAP?

STAP is een regeling van de Nederlandse overheid ter vervanging van de voormalige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget profiteer je bij het volgen van een cursus, training of opleiding van een vergoeding van maximaal €1.000. Deze subsidie kun je 1 keer per jaar aanvragen. Ondanks het einde van het STAP-budget, blijft de behoefte aan levenslang leren bestaan, vooral gezien de huidige arbeidsmarktsituatie. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal de komende tijd onderzoeken op welke manier ze dit blijft stimuleren (bron: rijksoverheid.nl).

Hoe het werkt en meer informatie

Bekijk de video voor alle ins en outs. In de FAQ van het UWV zie je antwoorden op veelgestelde vragen. Meer informatie over het STAP-budget is te vinden op de website stap.opleiding.nl.