skip to Main Content

Succesvolle bijeenkomst voor aios huisartsgeneeskunde

 

“Zinvol”, “aan te raden”, maar ook “leuk”: zo typeerden ruim 100 aios huisartsgeneeskunde de informatiedag die VvAA en de LAD op 14 januari organiseerden. Ze konden kiezen uit een breed palet aan workshops, als voorbereiding op hun loopbaan als huisarts.

De jaarlijkse informatiedag is intussen een begrip voor aios huisartsgeneeskunde en ondanks het winterse weer kwamen ruim 100 aios naar Utrecht om de informatiedag bij te wonen. Ze konden kiezen uit verschillende workshops. De informatieve workshops waren bedoeld om aios te helpen bij de keus om straks een eigen praktijk te starten, te gaan waarnemen of juist in dienstverband te gaan werken bij een huisarts of gezondheidscentrum. Welke keus past het beste bij jou? En wat zijn de voor- en nadelen van een eigen praktijk versus in loondienst werken? Al dat soort aspecten passeerden de revue.

Pittig, maar leerzaam

Daarnaast konden de aios kiezen voor twee workshops die meer in de sfeer van persoonlijke effectiviteit lagen: timemanagement en Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Beide workshops konden op veel belangstelling rekenen. ‘Nee zeggen’ bleek voor de meeste aios lastig, zeker als de werkdruk hoog is en je niet wilt ‘onderdoen’ voor collega’s. De workshop PPA gaf bovendien veel inzicht op de eigen kwaliteiten en verbeterpunten. “Pittig, maar onwijs leerzaam”, zei een aios na afloop veelzeggend. De dag werd afgesloten met een borrel, waarbij er volop gelegenheid was om een van de aanwezige adviseurs individuele vragen voor te leggen.

Kon je er zaterdag niet bij zijn, maar ontvang je van bepaalde workshops graag de presentatie? Laat ons dat dan weten via bureau@lad.nl. Wij sturen je de presentatie(s) dan alsnog toe.