skip to Main Content

Suzanne Booij benoemd tot nieuwe voorzitter LAD

 

De ledenraad van de LAD heeft op 22 november ingestemd met de benoeming van Suzanne Booij tot voorzitter van de LAD per 1 januari 2019. Booij volgt daarmee Christiaan Keijzer op, die het na vier jaar tijd vindt voor een nieuw gezicht.

Voor de vacante voorzittersfunctie meldden zich meerdere kandidaten, die dit najaar een gesprek hadden met de benoemingscommissie, bestaande uit Janneke de Wal (bestuurslid LAD), Bertil Mommers en Arthur de Meijer (beiden ledenraadsleden). LAD-directeur Caroline van den Brekel woonde de gesprekken als adviseur bij.
De benoemingscommissie besloot Suzanne Booij als kandidaat voor te stellen aan de ledenraad vanwege haar verbindende persoonlijkheid, haar bevlogenheid en haar betrokkenheid bij specifieke LAD-thema’s, zoals de positionering van artsen en gezond en veilig werken. “Suzanne heeft oog voor alle ledengroepen die de LAD vertegenwoordigt. We verwachten dat ze als boegbeeld veel (potentiële) leden zal aanspreken. Ze is gedreven, kan in consensus beslissingen nemen, kan goed knopen doorhakken en pakt het podium als dat nodig is”, aldus de benoemingscommissie in haar toelichting.

Over Suzanne Booij

Suzanne Booij (1980) is neuroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, met als aandachtsgebied epilepsie en slaap. Daarnaast is zij binnen het CWZ ook bestuurslid en secretaris van de Vereniging Medisch Specialisten in Dienstverband (VMSD). In die hoedanigheid behartigt ze de belangen van medisch specialisten in dienstverband in haar ziekenhuis. Tussen 2010 en 2013 is ze bestuurslid en later voorzitter geweest van de LVAG. Ze stond aan het roer van de samenvoeging van de LVAG en De Jonge Orde tot De Jonge Specialist.
De LAD is geen onbekende voor haar: tussen 2010 en 2013 zat ze in het (toen nog bestaande) centraal bestuur van de LAD; sinds 2015 maakt ze deel uit van de LAD-ledenraad.

Ambitie

Booij wil graag verder op de weg die de LAD een paar jaar geleden insloeg. “Onder het voorzitterschap van Christiaan zijn gezond en veilig werken en de positie van artsen binnen hun instelling belangrijke speerpunten geworden. Daarnaast is de LAD samenwerkingsverbanden aangegaan met relevante partners en kunnen aanverwante beroepsgroepen zich bij de LAD aansluiten, waardoor het aantal leden is gegroeid naar ruim 34.000. Mijn ambitie is om de LAD de komende jaren nog verder te laten groeien en zichtbaarder te maken voor (potentiële) leden en stakeholders. Alle artsen in Nederland zouden moeten weten wat de LAD doet en wat de LAD voor hen kan betekenen. De LAD is een speler van formaat, die echt wat kan bewerkstelligen in de zorg.”

Suzanne Booij:

“De LAD kan echt wat bewerkstelligen in de zorg”