skip to Main Content

Vacature: allround communicatieadviseur

 

De LAD en FBZ (Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg) zijn op zoek naar een allround communicatieadviseur voor 32-40 uur per week. Interesse of wilt u iemand op de vacature attenderen? Lees dan de volledige vacaturetekst hieronder of op Villamedia. Reageren kan tot 9 januari.

Hoe kunnen we artsen en zorgprofessionals helpen om gezond en veilig hun werk te doen? En hoe zorgen we dat ze binnen hun instelling meepraten over strategische beslissingen? Het zijn thema’s waar werknemersorganisatie FBZ en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) zich dagelijks mee bezighouden. Voor het gezamenlijke bureau van beide organisaties zoeken we een enthousiaste

allround communicatieadviseur (32 – 40 uur)

In deze uitdagende en veelzijdige functie adviseer je de directie, onderhandelaars en juristen die bij FBZ en de LAD werken. Je bent van alle (communicatie)markten thuis en houd je zowel bezig met de strategie als de uitvoering.

Wat ga je doen?

Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies bij cao-trajecten en beleidsinhoudelijke thema’s, en vertaalt een communicatiestrategie moeiteloos in online en offline concepten. Daarnaast doe je de woordvoering voor een aantal dossiers en stem je de woordvoeringslijn af. Je schrijft artikelen voor nieuwsbrieven en het LAD-magazine, plaatst content op de websites en in nieuwsbrieven, en monitort de online en social media. Verder schakel je veelvuldig met de samenwerkingspartners van de LAD en de communicatiecollega’s van de federatiepartners van FBZ.

Wat verwachten we van je?

Je bent een allround communicatieprofessional met minimaal vijf jaar ervaring. Je bent in staat om een goede communicatiestrategie te bedenken en rolt die met evenveel plezier uit. Je initieert mediakansen en anticipeert op de actualiteit. Je hebt een vlotte pen, schrijft klantgericht en weet hoe je een webtekst SEO-proof maakt. Je hebt oog voor en affiniteit met een ledenorganisatie. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen voor allerhande communicatie-uitdagingen, hebt oog voor politiek-maatschappelijke belangen en kunt goed samenwerken. Onder dynamische omstandigheden houd je het hoofd koel en kun je snel schakelen en prioriteiten stellen. Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie is een must.

Wat stellen we daar tegenover?

Een veelzijdige functie in een informele, collegiale werksfeer met een marktconform salaris (afhankelijk van niveau en ervaring), plus een maandsalaris vakantietoeslag en 2¼ eindejaarsuitkering. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Je werkt in een klein team met drie communicatieadviseurs. We hechten aan korte communicatielijnen en een nuchtere in- en opstelling. We werken op een (bijna) papierloze, open werkvloer met flexibele werkplekken.

Over FBZ en de LAD

FBZ is de werknemersorganisatie voor medici, paramedici en andere hoogopgeleide zorgprofessionals. Bij FBZ zijn tal van (beroeps)verenigingen aangesloten, waaronder de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD). De LAD is de werknemersorganisatie voor (aankomende) artsen in dienstverband.
FBZ en de LAD houden zich beide bezig met de arbeidsvoorwaardelijke belangen van hun achterban. Ze zitten aan relevante cao-tafels in de zorg. Het gezamenlijke bureau van FBZ en de LAD is gevestigd in Utrecht; het bureau heeft 32 medewerkers.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 9 januari je motivatie met cv aan drs. Caroline van den Brekel (directeur FBZ en LAD), postbus 20058, 3502 LB Utrecht of per e-mail naar hr@lad.nl. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 16 januari. Het tweede gesprek vindt in de week daarop plaats. Heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Dekker of Corrie Kooijman, communicatieadviseurs, via 088-13 44 100.