skip to Main Content

Zó werkt de huisartsenzorg nu ook in web-app

 

De Zó werkt de zorg web-app bevat nu ook het onderdeel Zó werkt de huisartsenzorg. Dit onderdeel bevat toegankelijke uitleg over de organisatie, financiering en wetten in de huisartsenzorg. LAD-leden hebben gratis toegang tot dit aanvullende gedeelte van de basis-app.

De web-app is ontwikkeld vanuit het Platform Zó Werkt de Zorg (ZWDZ), waarin ook de LAD participeert. Dit platform twee jaar gelden gelanceerd, toen 14 organisaties de handen ineensloegen om het zorgstelsel inzichtelijker te maken met eenduidige en objectieve informatie. In 2015 kwam het boek ‘Zó werkt de zorg in Nederland’ tot stand, waarvan intussen meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht en dat ook als e-book verkrijgbaar is. Het boek geeft een feitelijk overzicht van de manier waarop de gezondheidszorg werkt.

Web-app

Sinds medio juni is er nu ook een web-app, waarmee je eenvoudig via smartphone of tablet de visualisaties en cijfers uit het boek bij de hand hebt. De app is ontwikkeld als een mobiele site die je ook kunt opslaan op je smartphone/tablet als app, waardoor hij offline te gebruiken is (voor Apple-gebruikers: tik app.zwdz.nl in je browser, klik onderin op het deelicoon en vervolgens op ‘zet op beginscherm’; voor Android-gebruikers: tik app.zwdz.nl in je browser, klik op instellingen en dan op ‘toevoegen aan startscherm’).

Besloten gedeelte

Met de uitbreiding van het onderdeel huisartsenzorg biedt de web-app nu ook inzicht in de financiering van de huisartsenzorg, de wetten waarmee huisartsen te maken hebben en de kwaliteits- en opleidingsorganisaties die bij de huisartsenzorg betrokken zijn.
De special Zó werkt de huisartsenzorg staat op het besloten gedeelte van de app. LAD-leden hebben hier gratis toegang toe en hebben via de nieuwsbrief een toegangscode ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen via de webwinkel een inlogcode kopen.

Meer weten? Kijk dan op www.zowerktdezorg.nl. Via deze website kunt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief van het platform.