skip to Main Content

Als ggz-werknemer moet je voor 1 juli kiezen uit je Balansbudget

Als je in de ggz werkt moet je elk jaar voor 1 juli kiezen hoe je gebruik wil maken van je Balansbudget. Dit budget is bedoeld om in te zetten voor een goede werk-privébalans. Er zijn verschillende mogelijkheden, die de moeite waard zijn om te bekijken. Wat past bij jouw situatie?

Met het Balansbudget kan je kiezen om een opleiding of ontwikkeltraject te volgen, om nieuwe vaardigheden te leren, interesses verder te ontplooien of te werken aan je loopbaan. Maar je kan het Balansbudget ook inzetten voor extra verlofuren, als je behoefte hebt aan meer tijd voor jezelf of om op adem te komen na een drukke periode op werk of in je privéleven. Je kan het Balansbudget op jaarbasis laten uitbetalen. Dit is wel makkelijk, maar draagt niet bij aan je ontwikkeling of een goede werk-privébalans. En je moet er belasting over betalen.

Meer weten?

Bekijk alle info over het Balans Budget in de cao-app.

Over het O&O-fonds GGZ

Sociale partners in het O&O fonds GGZ (waaronder LAD/FBZ) willen een sterke en evenwichtige arbeidsmarkt in deze branche om behoeften en wensen van organisaties en werknemers in de ggz zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten. Voor het Balansbudget ondersteunt het O&O-fonds GGZ de HR-professionals van instellingen zodat zij jou kunnen helpen het Balansbudget effectief te besteden.