skip to Main Content

Cao Jeugdzorg 2024-2025 is een feit

Een ruime meerderheid van de leden van alle cao-partijen, waaronder LAD/FBZ, heeft ingestemd met de afspraken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe Cao Jeugdzorg. Dat betekent dat de nieuwe cao een feit is en de afspraken kunnen worden uitgewerkt in een nieuwe cao-tekst.

Salarisverhoging, werkdruk en veiligheid

Werkgeversorganisatie Jeugdzorg Nederland en werknemersorganisaties LAD/FBZ, CNV en FNV hebben onder andere afspraken gemaakt over salarisverbetering van alle werknemers in de jeugdzorg. In 2024 ontvangen jeugdzorgmedewerkers een salarisverhoging van 9,25%. In 2025 zullen de salarissen stijgen met minimaal 3%. Daarnaast zijn er significante en innovatieve afspraken gemaakt over het verminderen van de werkdruk en het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer.

Verbeteringen gerealiseerd

Met de nieuwe cao wordt een aantal verbeteringen op arbeidsvoorwaardelijk vlak gerealiseerd, waaronder een goede salarisontwikkeling, verbeterde reiskostenvergoeding en afspraken over werkdruk en veiligheid. Verder ligt er een basis om belangrijke punten uit het akkoord komende tijd verder uit te werken, zoals een landelijk mobiliteitskader (sociaal plan).

Nieuwe cao-tekst

Zodra de nieuwe cao-tekst beschikbaar is, publiceren we deze op onze website. Meer weten? Bekijk alle afspraken in het onderhandelaarsakkoord.