skip to Main Content

December-editie LAD-magazine verschenen

Repeterende gedachtepatronen staan vernieuwingen in de zorg in de weg, stelt organisatiefuturoloog Arjen Banach in het nieuwe LAD-magazine. In zijn ogen gaat er veel tijd zitten in ‘uitvoeren’ waardoor er nauwelijks ruimte is voor ‘uitvinden’. Leiderschap is nodig om vernieuwingen te stimuleren. “Er zijn altijd radertjes waaraan je kunt draaien.”

Banach is een van de sprekers tijdens de jubileumbijeenkomsten van de LAD, die gaan over de vraag hoe je als arts de regie kunt nemen op het gebied van innovatie, leiderschap en een cultuurverandering. Banach vindt leiderschap belangrijk. “Het gaat erom dat je regie neemt. Dat begint bij het durven tonen van kwetsbaarheid. We weten dat er een zorginfarct dreigt en de waarheid is dat niemand weet hoe we dit moeten oplossen. Door dat toe te geven, ontstaat ruimte voor creativiteit en kun je op zoek naar oplossingen.”
Banach spreekt op woensdagavond 24 januari tijdens de regiobijeenkomst van de LAD in Eindhoven, evenals KNO-arts Froukje Verdam (over cultuur) en internationaal keynote spreker Nancy Rademaker (over innovatie). Kijk voor meer informatie op www.lad.nl/lad-75-jaar.

En verder …

Dit magazine bevat ook een interview met Mattijn Buwalda, die als waarnemend anesthesioloog de moed had een avontuurlijke weg te bewandelen. Hij is momenteel anesthesioloog in Noorwegen. “Als je bereid bent buiten je comfortzone te stappen, kun je. Een leven leiden dat zowel professioneel als persoonlijk veel voldoening geeft.”

In dit nummer besteden we verder aandacht aan de artsen bij SEIN die meedoen aan het project Gezond en veilig werken, vertelt uroloog Kèren Zaccai over haar werk als uroloog en zoomen we in op de LAD-trainingen ‘Beter in beeld’ en ‘Beter in onderhandelen’ die ook in 2024 weer worden aangeboden. Verder geven drie artsen een wensenlijstje mee voor een nieuw kabinet.

Nieuwsgierig? Bekijk dan ons gehele magazine.