skip to Main Content

Doe mee aan het IMPROVE-onderzoek over gezond en veilig werken

 

Er wordt veel van alle artsen gevraagd, zeker tijdens en ook na deze COVID-19 crisis. Het IMPROVE-netwerk is daarom een eenjarig follow-up onderzoek gestart onder alle medisch specialisten en a(n)ios, om hun ervaringen in beeld te krijgen en te inventariseren of en hoe ze gebruikmaken van persoonlijke ondersteuning. De LAD, Federatie Medisch Specialisten en De Jonge Specialist faciliteren het onderzoek.

Bent u medisch specialist of a(n)ios? Dan nodigen we u uit aan het onderzoek mee te doen. Via deze link vindt u meer informatie en gaat u naar de eerste vragenlijst. Het invullen van deze eerste vragenlijst kan tot 12 juli en duurt ongeveer 3 minuten. De Federatie, de LAD en De Jonge Specialist participeren in dit onderzoeksinitiatief, omdat zij verwachten dat de resultaten waardevol zijn voor hun beleid ten behoeve van gezond en veilig werken, nu en straks.

Na de eerste vragenlijst ontvangen a(n)ios en medisch specialisten het komende jaar maandelijks een vragenlijst waarmee anoniem gevolgd wordt hoe hun ervaringen en behoeften zich ontwikkelen. Het invullen van deze vervolg-vragenlijsten kost telkens slechts 2,5 minuut. Deelname is tijdens de gehele onderzoeksperiode geheel vrijwillig.

Het onderzoek is een initiatief van het onderzoeksnetwerk IMPROVE: Inventarisation among Medical Professionals: interVentions and Engagement. Bekijk hier wie in dit netwerk vertegenwoordigd zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en ondersteund door de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en De Jonge Specialist.