skip to Main Content

Jonge geneeskundestudenten wijzen op carrièrekansen buiten het ziekenhuis

In het vervolg van de campagne deanderedokter.nl laten jonge geneeskundestudenten zien dat arbeid & gezondheid ook een interessante richting kan zijn en veel carrièremogelijkheden biedt.

Dichtbij de geneeskundestudent

Het initiatief richt zich vooral op het vergroten van de bekendheid van het domein arbeid & gezondheid onder jonge geneeskundestudenten. Het laat zien en horen wat het vak en het domein te bieden hebben en brengt dit via podcasts en sociale media zo dicht mogelijk naar de student. Onderdeel van de campagne is ook een ‘rondje langs de velden’. Onderwijscoördinatoren sociale geneeskunde vertellen hoe ook binnen de muren van medische faculteiten wordt gewerkt aan meer zichtbaarheid voor specialismen zoals bedrijfsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde.

Taboes doorbreken

In de nieuwste podcast bekent Jeffrey Schaap (35), aios bedrijfsgeneeskunde met enige schroom dat hij eerst hard moest lachen toen een vriendin hem adviseerde om bedrijfsgeneeskunde als nieuwe vakrichting te verkennen. Maar toen de twijfel hem bekroop tijdens zijn werk op de poli neurochirurgie, besloot hij toch de stoute schoenen aan te trekken. Hij ging zich búiten het ziekenhuis oriënteren. Er ging een wereld voor hem open en hij kwam er al snel achter dat bedrijfsgeneeskunde hem inderdaad paste als een jas. Ook Jean-Michel Sijyeniyo (30), anios verzekeringsgeneeskunde, deelt zijn verhaal. Binnenkort start hij met zijn opleiding tot verzekeringsarts. Als geneeskundestudent had hij zijn pijlen gericht op gynaecologie, maar via een kleine omweg ontdekte hij verzekeringsgeneeskunde, waarin alles voor hem samenkomt. Van het ‘totale plaatje’ kunnen zien tot een van zijn grootse drijfveren najagen: taboes doorbreken.

Over de campagne

Een groot aantal partijen (NVVG, NVAB, OVAL, KoM, UWV, De Geneeskundestudent, NSPOH, SGBO Radboudumc en IOSG), heeft voor het vervolg van deze campagne opnieuw de handen ineengeslagen. De campagne en haar website deanderedokter.nl is een eerste kennismaking met het domein arbeid & gezondheid. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van SZW.