skip to Main Content

KNMG-webinar ‘Vaccineren tegen COVID-19’

We zijn in Nederland deze week begonnen met het vaccineren tegen COVID-19. Een belangrijke stap op de uitbraak te beteugelen, zeker nu de crisis voortduurt en de druk op de zorg toeneemt. Ook veel zorgprofessionals krijgen in deze eerste fase de mogelijkheid tot vaccinatie. Om artsen en andere zorgprofessionals goed te informeren over het vaccin, de beoordeling van het vaccin en de vaccinatiestrategie organiseert de KNMG op 14 januari een speciaal webinar waarin deze en andere onderwerpen aan bod komen. Deelname is geheel gratis. 

Het webinar geeft geen accreditatiepunten en is later via de website van de KNMG terug te kijken.

Programma

19:00 uur – Opening en welkom
Opening door dagvoorzitter, Aldith Hunkar, journalist en presentatrice. Welkomstwoord door René Héman, voorzitter KNMG, arts Maatschappij + Gezondheid, bedrijfsarts.

Blok 1 Medisch inhoudelijke aspecten
‘Werking van vaccins’ door prof. dr. Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie, Amsterdam UMC, locatie VUmc.
‘Beoordeling vaccins’ door prof. dr. Ton de Boer, arts, klinisch farmacoloog en epidemioloog, voorzitter CBG.

Blok 2 Strategie en uitvoering
‘Uitvoering vaccinaties’ door drs. Hans van Vliet, arts Maatschappij + Gezondheid, medisch programmamanager Rijksvaccinatieprogramma, RIVM.

Blok 3 Handvatten voor de praktijk
‘‘Uit de praktijk van vaccinatie’ door drs. Helen Siers, arts Maatschappij + Gezondheid/Infectieziektebestrijding, GGD Noord- en Oost-Gelderland.
‘Vaccineren; waarom is het gesprek erover soms zo moeilijk?’ door dr. Jeanne-Marie Hament, arts Maatschappij + Gezondheid/Jeugdgezondheid, STMR/Santé Partners.

21:00 uur – Afsluiting
Samenvatting en sluiting door René Héman.

Klik hier om u gratis aan te melden

Lees de informatie op de website van de KNMG.