skip to Main Content

Leon van Halder overleden

 

De LAD ontving gisteren het droevige bericht dat Leon van Halder (1955), tot voor kort bestuursvoorzitter van het Radboudumc en lid van het NFU-bestuur, op 27 maart is overleden.

De LAD heeft veel met Leon samengewerkt in zijn hoedanigheid als NFU-bestuurder. Hij was voorzitter van het LOAZ (Landelijk Overleg Academische Ziekenhuizen) en was als zodanig de hoofdonderhandelaar van de NFU voor de Cao UMC. Onze onderhandelaars hebben hem leren kennen als een zeer toegankelijke en aimabele bestuurder, die niet alleen oog had voor werkgeverszaken, maar ook voor het welzijn van werknemers in umc’s. Zelfs als cao-partijen inhoudelijk tegenover elkaar stonden, wist Leon een brug te slaan tussen de verschillende belangen en ging hij steevast op zoek naar oplossingen; iets wat we bijzonder hebben gewaardeerd.

Leon zette zich altijd vol passie in – tot enkele weken geleden, toen hij zijn functies bij de NFU en in het Radboudumc noodgedwongen moest neerleggen vanwege ziekte. Onze onderhandelaars zullen zijn betrokkenheid en zijn bereidheid tot onderhandelen missen aan de LOAZ-tafel.

We wensen zijn familie en dierbaren veel sterkte toe met het verwerken van dit moeilijke verlies.