skip to Main Content

Nieuw in de Goedenachtapp: advies op maat voor nachtwerkers 

De vernieuwde Goedenachtapp die vanaf 13 maart beschikbaar is, is interactiever en heeft meer functies. Zorgmedewerkers krijgen nu advies op maat, als ze hun rooster toevoegen. De app komt van pas voor iedereen die nachtdiensten werkt.

Voeding

De zorgmedewerker heeft ook de mogelijkheid om recepten te ontvangen of toe te voegen. Voor nachtwerkers is voeding namelijk een belangrijk thema. De gebruikers van de app kunnen met elkaar informatie en tips uitwisselen. Verder komt de zorgmedewerker te weten tot welke chronotype (slaap/waakritme) hij behoort. En de app biedt nieuws over nachtwerk.

Individuele verschillen en advies op maat

In hoeverre bepalende factoren invloed hebben op het doorkomen van de nacht verschilt van persoon tot persoon. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van iemands slaap/waakritme, leeftijd en geslacht. De app nodigt gebruikers uit eigen data in te voeren, zoals een rooster, om zo een gericht mogelijk advies te ontvangen. Omdat het rooster heel bepalend is, staat niet alleen de nachtdienst centraal, maar ook de periode vooraf en na de nachtdienst.

De app is ontwikkeld in samenspraak met een expertgroep, met mensen uit de zorg en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding. Zo is informatie uit de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk advies en inzichten.

Download de nieuwe app