skip to Main Content

Nieuwe Arbocatalogus VVT: nu óók voor medewerkers


Deze maand is er een gloednieuwe Arbocatalogus VVT gelanceerd. Hier staan vele praktische tips & tools voor werknemers om direct zelf aan de slag te gaan met thema’s als werkdruk, fysieke belasting of ongewenst gedrag. Bekijk de website meteen op www.arbocatalogusvvt.nl.

De Arbocatalogus VVT was met name een belangrijk platform voor doelgroepen die beleidsmatig bezig zijn met arbeidsomstandigheden. De site is nu ook voor medewerkers in de VVT inhoudelijk een stuk geschikter gemaakt.

Gezonde en veilige oplossingen

Aan de hand van negen thema’s in de VVT, zoals fysieke overbelasting, werkstress, of ongewenst gedrag van cliënten, wordt inzichtelijk gemaakt welke risico’s er zijn en welke richtlijnen er gelden. Zo staan er praktische tips om klachten aan rug, nek en schouders te voorkomen en leest u hoe u zichzelf kunt beschermen tegen infecties bij werken met cliënten.

Ook inhoudelijk is de Arbocatalogus VVT helemaal geüpdatete, compacter en duidelijker gemaakt. Belangrijke informatie is gemakkelijk te vinden, en als er behoefte is aan verdieping (films, e-learnings, checklists en instrumenten), word er op elke pagina doorverwezen naar betrouwbare externe bronnen. Hiermee is de Arbocatalogus VVT dé plek voor direct antwoord op alle vragen over gezond en veilig werken. Kijk op www.arbocatalogusvvt.nl.

De Arbocatalogus VVT is opgesteld door A+O VVT.
A+O VVT is een initiatief van ActiZ, Zorgthuisnl, FBZ (waar LAD is aangesloten),  FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en NU’91