skip to Main Content

Overzicht zorgverzekeringen voor zorgprofessionals 2021

Er zijn in Nederland een aantal verzekeraars met een zorgverzekering speciaal voor zorgprofessionals. Inmiddels zijn de premies en voorwaarden voor 2021 bekendgemaakt. Bekijk hieronder welke korting en aanbiedingen er voor 2021 zijn.

IZZ

Wie in de zorg werkt, krijgt bij IZZ Zorgverzekering door VGZ een collectiviteitskorting van 10%. Namens alle IZZ-leden onderhandelt Stichting IZZ over de premie en inhoud van de zorgverzekering, de zorgkeuze en de kwaliteit en snelheid van de dienstverlening van de zorgverzekeraar. IZZ biedt dit jaar twee zorgverzekeringen aan: CZ en VGZ.
De premie van IZZ-CV varieert tussen de € 116,95 voor een naturapolis met 70% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract en een restitutiepolis van € 131,58 per maand met 100% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract.

Bij IZZ-VGZ varieert de premie tussen € 110,90 voor een naturapolis met 65% vergoeding bij zorgverzekeraars zonder contract en 125,59 voor een restitutiepolis waarbij 100% van de zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners.

Het eigen risico voor alle IZZ-zorgverzekeringen is € 385,-. Daarnaast biedt IZZ een breed pakket aan aanvullende verzekeringen, inclusief een uitgebreide dekking voor fysiotherapie. Meer weten? Kijk op https://www.izz.nl/izz-zorgverzekering

UMC Zorgverzekering

Werknemers in een umc kunnen gebruikmaken van de UMC Zorgverzekering. Op de inhoud van de basisverzekering hebben wij geen invloed, maar de aanvullende verzekeringen worden samengesteld door vertegenwoordigers van de NFU/umc’s, samen met de werknemersorganisaties van de Cao UMC, waaronder de LAD/AC/FBZ.

Nieuw in 2021 is dat werknemers kunnen kiezen uit UMC Ruime Keuze (naturapolis) en UMC Eigen Keuze (restitutiepolis). De premie voor 2021 is € 118,85 voor UMC Ruime Keuze en € 121,90 bij UMC Eigen Keuze bij een verplicht eigen risico van € 385,-. Daarnaast biedt UMC Zorgverzekering diverse aanvullende verzekeringen vanaf € 5,35 per maand. Kijk op www.umczorgverzekering.nl voor meer informatie.

VvAA

De VvAA zorgverzekering is een ‘restitutiepolis’, dus deelnemers kunnen zelf hun zorgverlener en ziekenhuis kiezen. Deelnemers aan de collectiviteit van de VvAA zorgverzekering, ontvangen een collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering en 12% op de aanvullende verzekeringen. Met deze ledenkorting zijn ze in 2020 voor € 127,77 per maand verzekerd bij VvAA zorgverzekering (verplicht eigen risico € 385). Een aanvullende verzekering is er vanaf € 7,48 per maand.
Meer weten? Kijk op: https://www.vvaa.nl/verzekeringen/zorgverzekering.