skip to Main Content

Tips om fit te blijven voor LAD-leden in gehandicaptenzorg en VVT

 

Artsen en andere zorgprofessionals werken momenteel onder extreme omstandigheden. Ze verrichten taken die ze niet gewend zijn, de werkdruk is vaak hoog, het patiëntcontact moeilijk en het menselijk lijden indrukwekkend. Om artsen en andere zorgprofessionals te ondersteunen, heeft de LAD nu naast de tips voor LAD-leden in ziekenhuizen, ook tips voor de VVT en gehandicaptenzorg opgesteld.

Hoe bereid je je voor als je met COVID-19-patiënten gaat werken en taken moet verrichten die je niet gewend bent? Hoe zorg je dat je de komende tijd fit blijft? En wat als je het even niet weet en behoefte hebt aan een luisterend oor?

Om artsen en andere zorgprofessionals te ondersteunen, publiceerden de LAD, Federatie Medisch Specialisten en De Jonge Specialist op 1 april een flyer met belangrijke tips om mentaal en fysiek fit te blijven. Deze flyer zoomde vooral in op zorgprofessionals in ziekenhuizen. In navolging van deze flyer heeft de LAD samen met FBZ nu ook een flyer met tips opgesteld voor de gehandicaptenzorg en VVT. De drie flyers zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) van het ministerie van Defensie. De inhoud is getoetst bij artsen en andere zorgprofessionals uit diverse disciplines.

Download: