skip to Main Content

Webinar 7 mei: ‘Hoe zorg je goed voor jezelf en elkaar’?

 

Op donderdag 7 mei om 19.30 uur organiseren de Federatie Medisch Specialisten, LAD en De Jonge Specialist een multidisciplinair webinar voor medisch specialisten en a(n)ios in ziekenhuizen over de vraag hoe je in deze roerige tijd mentaal en fysiek fit blijft.

De COVID-19-crisis heeft op alle artsen een zware wissel getrokken, maar we zijn pas aan het eind van het begin. De eerste piek lijkt achter ons te liggen, maar deze crisis is geen sprint maar een marathon. Ziekenhuizen schalen reguliere zorg weer op. Wanneer nu de druk van ‘inhaal-zorg’ de komende maanden toeneemt, is het de vraag hoe dokters het mentaal en fysiek volhouden. Hoe zorg je goed voor jezelf en elkaar? Dit webinar geeft antwoord op de vraag hoe medisch specialisten en a(n)ios in ziekenhuizen hun mentale gezondheid kunnen blijven bewaken in de omslag naar een nieuwe fase. Een fase waarin duurzame inzetbaarheid heel belangrijk is.

In het webinar komen (o.a.) de volgende sprekers aan het woord:

  • Mentale ondersteuning bij medisch specialisten en aios: wat werkt wel en wat niet?
    Ralph So, anesthesioloog-intensivist en voorzitter van het Netwerk Medisch Specialisten Patiëntveiligheid
  • Praktijkvoorbeelden
    medisch specialisten en aios uit Brabantse en Limburgse ziekenhuizen
  • Wat kunnen we leren van Artsen zonder Grenzen? Van Noodsituatie naar stabilisatiefase
    Kaz de Jong, Hoofd Staff Care van Artsen zonder Grenzen

LAD-voorzitter Suzanne Booij zit in het expertpanel dat vragen van deelnemers beantwoordt.

Het webinar is bedoeld voor medisch specialisten en a(n)ios in ziekenhuizen. Aanmelden voor het webinar kan tot donderdag 7 mei, 17.00 uur via deze link. Voor dit webinar is 1 accreditatiepunt toegekend door ABAN. De LAD organiseert later deze maand waarschijnlijk een soortgelijk webinar voor andere artsengroepen.