skip to Main Content

Congressen voor co’s en a(n)ios op 1 oktober

Hoe bereid je je optimaal voor op je artsenloopbaan? Die vraag staat centraal tijdens het Basisartsencongres ‘Van Co tot Pro’, dat de LAD en De Jonge Specialist op 1 oktober organiseren voor geneeskundestudenten die bijna of net klaar zijn met hun opleiding. Na een digitale editie in 2021 vindt het congres dit keer weer ‘fysiek’ plaats. Plenaire spreker is longarts Wanda de Kanter, die vertelt welke keuzes zij in haar loopbaan maakte. Daarnaast kun je drie workshops naar keuze volgen, bijvoorbeeld over promoveren, effectief solliciteren en het aangaan van je eerste artsencontract.

Op dezelfde dag en op dezelfde locatie (handig als a(n)ios en co’s samen willen komen!) vindt ook het DJS Congres plaats, dat De Jonge Specialist, LAD, Federatie Medisch Specialisten en VvAA jaarlijks organiseren. Het is het enige discipline-overstijgende congres voor aios, anios en arts-onderzoekers. Ook tijdens dit congres kun je drie workshops volgen over onderwerpen die tijdens je medisch-specialistische vervolgopleiding niet aan bod komen.

Ray Klaassens

Beiden congressen worden afgesloten met een gezamenlijke plenaire sessie, verzorgd door Ray Klaassens, oud-commando en bekend van het tv-programma Kamp Van Koningsbrugge. Hij vertelt meer over de parallellen tussen de special forces en het artsenvak en wat dat betekent voor je mentale veerkracht en de regie op je eigen loopbaan. Verder kun je gedurende de hele dag een informatiemarkt bezoeken, waar organisaties staan die je verder kunnen helpen in je loopbaan.

Beide congressen vinden plaats op zaterdag 1 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht van 09.30 – 17.00 uur. Deelname kost 55 euro (inclusief lunch en borrel) voor leden van DJS/LAD. Niet-leden betalen 150 euro. Meer weten?
Bekijk het programma en meld je aan:
DJS Congres
Basisartsencongres Van Co tot Pro