skip to Main Content

Kees van Dijke wint Opleidingsprijs 2022

Kees van Dijke, opleider Radiologie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep, mag zich een jaar lang ‘beste opleider van Nederland noemen’. Hij kreeg de Opleidingsprijs uitgereikt tijdens het DJS Congres, dat op 1 oktober plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht.

Deelnemers aan het DJS Congres konden tijdens het congres hun stem uitbrengen op de opleider die volgens hen de prijs verdient. Van Dijke liet weten verrast te zijn door zijn nominatie, en vindt het vooral “een ongelooflijke eer” toen hij hoorde dat de prijs naar hem ging. Zijn aios hadden hem voorgedragen vanwege zijn grote betrokkenheid en inspanningen voor een gezond en veilig opleidingsklimaat. “Kees zorgt ervoor dat we ook echt om 17.00 uur naar huis kunnen en vindt het belangrijk dat we duidelijke afspraken over onze werktijden maken”, aldus een van de aios. Ook biedt hij volgens zijn aios-groep altijd ruimte voor maatwerk, zodat goed wordt gekeken wat iedere aios nodig heeft.

Verbeteren kwaliteit opleiding

Naast de titel ‘beste opleider van het jaar’ ontving Van Dijke een geldbedrag van 8.000 euro, bedoeld voor het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. De andere twee genomineerden, Bas Verhoeven (opleider chirurgie in het Radboudumc) en Arie van Dijk (opleider cardiologie in het Radboudumc) werden tijdens de uitreiking ook in het zonnetje gezet door hun aios met een filmpje over de vraag wat hen een goede opleider maakt.

Twee congressen op één dag

Het DJS Congres, dat De Jonge Specialist samen met de LAD, Federatie Medisch Specialisten en VvAA organiseert, vond na twee stille coronajaren eindelijk weer ‘fysiek’ plaats. Op dezelfde dag werd ook het Basisartsencongres gehouden, een initiatief van De Jonge Specialist en de LAD. Ruim 200 deelnemers volgden workshops over onderwerpen die je niet tijdens de opleiding leert, zoals medisch leiderschap, effectief solliciteren, sprankelend spreken, kunstmatige intelligentie en duurzame zorg. Daarnaast stonden ruim 30 organisaties voor hen klaar op een informatiemarkt.