skip to Main Content

Roald Schaad, Coby Heij en Anouk van Doorn benoemd in LAD-ledenraad

Roald Schaad, Coby Heij en Anouk van Doorn zijn benoemd tot ledenraadslid. De komende vier jaar denken ze binnen de LAD-ledenraad mee over de koers van de LAD. Ze stellen zich kort voor.

Twee vacatures cluster 1

Na het vertrek van Ine Klijn en Paul de Vries ontstonden er twee vacatures in de kiesgroep voor medisch specialisten, SEH-artsen, anios, arts-onderzoekers en overige artsen in perifere ziekenhuizen, umc’s of ggz-instellingen. Onlangs deden we een oproep voor nieuwe ledenraadsleden. We ontvingen maar liefst acht reacties en dat betekent dat er een verkiezing plaatsvond. Roald Schaad (anesthesioloog, LUMC) en Coby Heij (intensivist, Spaarne Gasthuis) zijn verkozen tot lid van de ledenraad van de LAD. Met de benoeming van hen zijn de vacante zetels in cluster 1 weer vervuld.

Vacature cluster 5

Ook in de kiesgroep voor aios ontstond een vacature na het vertrek van Steffi Rombouts. Maar liefst vier aios reageerden op de oproep. Na een verkiezingsronde kreeg Anouk van Doorn (aios kindergeneeskunde) de meeste stemmen en gaat zij de leden uit cluster 5 vertegenwoordigen.

Ze stellen zich kort voor:

Roald: “Ik ben binnen onze afdeling al jaren bezig met de belangen van de medisch specialist en heb me actief bemoeid met de actievoering rondom de recente cao-onderhandelingen. Ik vind dat ik als medisch specialist en generalist een goede kijk heb op de belangen van de medisch specialist. Met veel plezier zet ik me ook actief in buiten de muren van het ziekenhuis.”

Coby: “Ik heb aantoonbare interesse en ervaring in de bestuurlijke kant van de ziekenhuisorganisatie met als aandachtsgebied de positie van dienstverbanders. Ik heb in mijn ziekenhuis als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland de VMSD opgericht. Mijn aandacht gaat onder andere uit naar onderwerpen als gezond en veilig werken om duurzame inzetbaarheid te realiseren. We staan voor grote uitdagingen om jonge medisch specialisten te stimuleren binnen de ziekenhuisorganisatie te komen en te blijven werken. “

Anouk: “De mogelijkheid om te brainstormen over de koers en strategie van de vereniging en de vraagstukken omtrent financiële stukken spreken mij erg aan. Mijn ervaring die ik heb opgedaan in onder andere cursussen over innovatie en management van de zorg en mijn rol in DBC- en arts-assistentencommissies, komen goed van pas. Met mijn grote collegiale netwerk zie ik een kans om een breed gedragen mening te vertegenwoordigen en cluster 5 te versterken. Ik hoop mijn expertise rondom de vrouw-kind divisie en geboortezorg te belichten.”