skip to Main Content

COVID-19

COVID-19 leidt bij artsen en andere zorgprofessionals tot arbeidsrechtelijke en gezondheidsrechtelijke vragen, en tot veel onzekerheid. Op veel vragen is niet een eenduidig antwoord te geven en hangt de beantwoording af van de ernst van de situatie en de omstandigheden van het concrete geval. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 088 – 13 44 112 of bureau@lad.nl en we helpen je zo snel mogelijk.

Onderzoeken LAD n.a.v. COVID-19

Relevante links m.b.t. COVID-19


Algemene informatie voor artsen en zorgprofessionals

KNMG
RIVM
Rijksoverheid

Specifieke informatie

Vacaturesites

 • www.gezondheidszorgbanen.nl/covid19
  Geneeskundestudenten, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen zich op deze site opgeven in de strijd tegen COVID-19. Omgekeerd kunnen zorginstellingen gratis vacatures plaatsen voor extra personeel. De site is een initiatief van Medisch Contact, de KNMG en De Geneeskundestudent.
 • www.extrahandenvoordezorg.nl
  Zorgprofessionals kunnen zich op deze site aanmelden om bij te springen tijdens de COVID-19-crisis. De site, die zowel voor zorg- als zorgwelzijnsorganisaties relevant is, is een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
 • www.zorgcompetentiebank.nl
  Zorgprofessionals kunnen zich op basis van competenties aanmelden op deze site. Aan de hand van hun competenties (zoals triage of bloedprikken) kunnen ze gericht worden gekoppeld aan zorgorganisaties met behoefte aan extra handen. Het platform is ontwikkeld door OOXOO en is met hulp van VvAA versneld en kosteloos ter beschikking gesteld om de druk op de zorg te verlichten.
 • www.extrazorgprofessionals.nl
  Artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen op deze site kenbaar maken dat ze willen helpen tijdens de COVID-19-crisis. Achter de schermen worden zij via zorgdetacheerders gematcht aan een instelling.