skip to Main Content

Wij helpen u graag bij juridische vragen!

 

Heeft u vragen over uw arbeidsovereenkomst? Heeft u een geschil over uw opleiding? Gaat uw instelling fuseren en vraagt u zich af of uw belangen wel goed zijn meegewogen? Met deze en ander juridische vragen kunt u terecht bij het Kennis- en dienstverleningscentrum van de LAD en de Federatie Medisch Specialisten. Iedereen die lid is van de LAD kan een beroep op ons doen.

Wat doen wij?

Het Kennis- en dienstverleningscentrum is hét loket voor vragen en advies op het gebied van arbeidszaken, bijvoorbeeld bij advies over of bijstand bij arbeidsconflicten en -overeenkomsten, pensioen, salaris en vergoeding, werkrooster en werkdruk, ziekte en arbeidsongeschiktheid, fusies en reorganisaties, herregistratieproblematiek en opleidingsgeschillen. Daarnaast geven we informatie en advies bij het opzetten van een vereniging van zorgprofessionals. Mede dankzij de samenwerking met de Federatie hebben we daarnaast ook expertise over gezondheidsrechtelijke onderwerpen, zoals functioneren, klachtenregelingen, visitaties, gedragscodes en wetgeving.

Lees meer over wat we doen:

Waarin onderscheiden wij ons?

Jaarlijks behandelen wij meer dan 2.500 juridische vragen. Onze juristen zijn op de hoogte van laatste wet- en regelgeving en weten precies wat uw rechten (en plichten) zijn. Maar wat onze dienstverlening vooral onderscheidt van bijvoorbeeld advocatenkantoren en rechtsbijstandverzekeraars, is dat wij precies weten wat er speelt in de dagelijkse praktijk van artsen en andere zorgprofessionals in dienstverband. Daardoor kunnen wij u goed ondersteunen bij bijvoorbeeld arbeidsconflicten, opleidingsgeschillen en re-integratietrajecten. Zodat u zo goed mogelijk kunt doen wat u wilt doen: de beste zorg geven.

Wat kost onze dienstverlening?

Iedereen die is lid is van de LAD, De Jonge Specialist of is aangesloten bij de Federatie, kan kosteloos voor 20 uur per jaar (voor coassistenten geldt 10 uur per jaar) juridische dienstverlening krijgen. Als er meer nodig is, wordt een uurtarief van € 100,- exclusief btw gehanteerd.

Bekijk ook de voorwaarden voor informatie, advies en bijstand door het Kennis-en dienstverleningscentrum.

Contactgegevens Kennis- en dienstverleningscentrum

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.30 uur op telefoonnummer
088 – 13 44 112.

U kunt uw vraag ook mailen naar bureau@lad.nl of gebruikmaken van het formulier individuele rechtshulp. U krijgt binnen één werkdag een reactie. Ons streven is om inhoudelijke vragen binnen vijf werkdagen te beantwoorden.