skip to Main Content

Wij ontzorgen jou, zodat jij de beste zorg kan leveren!

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) zet zich in voor de arbeidsvoorwaardelijke belangen van artsen. We zien het als onze taak om jou te ‘ontzorgen’, zodat jij zorgeloos je werk kunt doen. Als aios huisartsgeneeskunde ben je via de SBOH automatisch (en gratis) lid van de LAD, en straks als je klaar bent heeft het LAD-lidmaatschap veel voordelen. We vertellen je er graag over.

Wie is de LAD?

De LAD is met ruim 36.000 leden de grootste werknemersorganisatie voor (aankomende) artsen en andere zorgprofessionals in dienstverband, waaronder coassistenten, artsen in opleiding, huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij + Gezondheid.

Gelijk speelveld

De LAD zet zich in voor een gelijk speelveld voor alle aios en huisartsen, zodat er geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden plaatsvindt. We onderhandelen daarom namens aios over de Cao SBOH (waarin jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld) en namens huisartsen over de Cao Hidha. In die cao’s zijn afspraken gemaakt over o.a. salaris, werktijden, scholing en ontwikkelingsmogelijkheden. Momenteel zijn we bezig een cao voor alle huisartsen in loondienst te ontwikkelden (dus niet alleen voor Hidha’s, maar ook voor huisartsen die in dienst van een gezondheidscentrum werken).

Deskundig juridisch advies

Heb je een conflict met je opleider? Wil je weten hoeveel diensten je als aios huisartsgeneeskunde mag draaien? Of ben je klaar met je opleiding en ga je onderhandelen voor een baan in dienstverband? Dan kun je kosteloos voor 20 uur per jaar juridisch advies bij ons krijgen. De LAD-juristen staan dagelijks voor je klaar en hebben al heel wat aios en huisartsen geholpen.

Nog meer LAD-voordelen

Lid worden

Zolang je als aios in dienstverband van de SBOH werkt, ben je lid van de LAD en betaal je geen contributie voor het LAD-lidmaatschap. Na je studie kun je als arts in dienstverband lid worden van de LAD. Ga je aan de slag als huisarts in dienst van een andere huisarts (Hidha), dan word je contributie door je werkgever vergoed vanuit het budget voor de werkelijk gemaakte persoonlijke kosten in het kader van de functie-uitoefening.

Klik hier om je aan te melden