skip to Main Content

Gezocht: ambitieuze geneeskundestudenten!

 

Wil jij op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan? En heb je zin in een bestuurlijke uitdaging? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent, de belangenorganisatie van ruim 15.000 geneeskundestudenten.

Als algemeen bestuurslid vorm je dé schakel tussen alles wat er op jouw faculteit gebeurt en De Geneeskundestudent (DG). Je vertegenwoordigt jouw faculteit binnen het bestuur van DG, en ook andersom: je draagt de DG-standpunten dus ook uit op jouw faculteit, en bij andere gelegenheden, zoals op congressen.

Als bestuurslid houd je je actief bezig met één of twee portefeuilles, zoals wachttijden, beroepskeuze, tegemoetkomingen, de arbeidsmarkt of burn-out, waarover soms ook onderzoeken worden gehouden. Daarnaast schrijf je over de onderwerpen binnen jouw portefeuille artikelen voor bijvoorbeeld Arts in Spe of het NTvG. Naast je rol als algemeen bestuurslid kun je zitting nemen in de schrijversclub (die stukken schrijft voor onder andere Arts in Spe) of in KNMG-brede werkgroepen met thema’s als ethiek, euthanasie of preventie.

Als bestuurslid ben je zo’n 8 tot 10 uur per week kwijt, maar daar krijg je veel voor terug: je kunt meedenken over belangrijke onderwerpen die ertoe doen, hebt toegang tot het brede netwerk van DG en doet bestuurlijke ervaring op waar je de rest van je loopbaan wat aan hebt.

Over De Geneeskundestudent

DG maakt zich hard voor de belangen van alle geneeskundestudenten en is ook een van de federatiepartners van de KNMG. Geneeskundestudenten kunnen gratis lid worden van DG; op het moment dat ze coschappen lopen, worden ze ook gratis lid van de LAD en kunnen ze van alle LAD-lidmaatschapsvoordelen profiteren. Ken je een geneeskundestudent die nog geen lid is? Attendeer hem of haar er dan op dat het lidmaatschap van De Geneeskundestudent volledig gratis is!

Meer weten? Kijk dan op de website van De Geneeskundestudent. Je kunt tot 21 oktober solliciteren.