Agenda

18129755-ad24-4e01-8676-a24e5c21c26d
22 juni
Ledenraad LAD
28 juni
Bijeenkomst in VUMC over Cao UMC
4 juli
Bijeenkomst in Radboudumc over Cao UMC
5 juli
Bestuur LAD
5 juli
Bijeenkomst in UMCG over Cao UMC

 Organisatie en leden

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is de grootste en meest invloedrijke werknemersorganisatie voor (aankomende) artsen in dienstverband in Nederland. De LAD is in enkele jaren verdubbeld naar ruim 30.000 leden. We zijn een partner waar de zorgsector niet omheen kan.

Voor wie?
De LAD komt op voor de belangen van alle (aankomende) artsen in dienstverband – van coassistent tot arts in opleiding tot specialist (aios), van basisarts tot medisch specialist, van jeugdarts tot psychiater en van bedrijfsarts tot specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast behartigen we de belangen van een aantal aanverwante beroepsgroepen, namelijk: apothekers in dienstverband, klinisch chemici en fysici, technisch geneeskundigen en ziekenhuisapothekers.

Wat zijn onze speerpunten?

  • Goede arbeidsvoorwaarden. We maken daarvoor cao-afspraken met tal van partijen.
  • Goede en reële arbeidsomstandigheden. Denk aan een veilige werkomgeving, maar ook aan het voorkomen van werkdruk.
  • Een arbeidsmarkt met perspectief, die ruimte biedt voor langer doorwerken, actuele zorgontwikkelingen en veranderende behoeften in de verhouding werk en privé.


Wat doen we voor onze leden?
We bieden collectieve dienstverlening aan (zoals het maken van cao-afspraken en sociale plannen), maar doen ook aan individuele dienstverlening. Zo kunnen leden bij ons Kennis- en DienstverleningsCentrum (KDC) terecht met vragen over hun arbeidssituatie of voor juridische ondersteuning bij arbeidsconflicten.

Daarnaast informeren we onze leden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en arbeidsmarkt, en betrekken hen daar ook bij. Leden hebben een bijzondere positie en praten onder andere via onze ledenraad en klankbordbijeenkomsten mee over belangrijke ontwikkelingen en oefenen daar ook invloed op uit.

Verder kunnen leden in medezeggenschapsraden bij ons terecht voor ondersteuning en advies.

Meer ledenvoordelen
• gratis aanvullende beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering bij arbeidszaken, klacht- en tuchtrecht, sociaal verzekeringsrecht, stalking en getuigenverhoor;
• aantrekkelijke kortingen op verzekeringen;
• een financiële ledenservice, met onder andere advies bij het starten van een eigen praktijk, ondersteuning bij uw belastingaangifte en persoonlijke financiële planning.